2011. október 2., vasárnap

Játék:)

 Moncsi varrogató hívott erre a játékra,aminek a lényege az,hogy honnan indultunk-és hol tartunk most.Szóval be kellene mutatni egy olyan varrományt,amit akkoriban készítettem amikor varrni kezdtem...Sajnos én még arra sem emlékszem,hogy mit varrtam először,fénykép meg főleg nincsen róla.Igazából én nem kezdtem olyan korán a dolgot,az én nővérkém volt a profi gyerekkorunkban(ő ruhatervező lett:)).Nagyon szupi ruhákat készített nekünk,a fürdőruhától a télikabátig(16-17 évesen:)).Engem akkoriban jobban érdekelt a rajzolás,majd az üvegfestés.
Szerintem először táskát varrtam-mert én mindig is táskamániás voltam:)Konkrétabban emlékszem egy olyan kistáskára,amit egy farmerből és egy csodás anyagú(tényleg!)kínaiban vásárolt szatén pénztárca szétszerkesztéséből alkottam.(sajnos(?)már ez sincs meg,mert én amúgy szívfájdalom nélkül selejtezek mindig)Mindig is az izgatott igazából,hogy valami teljesen más dologból létrehozni valami egyedit,valami olyat ami másnak tuti nincsen.
Amiről képet is tudtam készíteni,az egy falvédő,amit kb 6 éve készítettem,amikor az én kis Alinkám a pocakban lakott még:)Akkoriban még nem gyűjtöttem az anyagokat,úgyhogy egy csomó mindent szétfejtettem,meg a nagymamám adott oda maradékokat és ezekből készítettem.A varrógépem meg még az volt amit a nővérkém otthon  hagyott(100 éves:))szörnyen varrt,hátramenet már nem ment neki,sokat kínlódtam vele.Na jó,nem csak ezért lett egy kicsit csúnya az alkotás!:)Most már másképp csinálnám!Például,fogalmam sincs miért varrtam keresztbe(kasul:))le az egészet,amikor készen lett.:S
Azért még most is Alinka ágya mellett van,és ő nagyon szereti:)
...és közelről egy kis részlet.Nem ér cikizni!!!!:)
Hát,ez volt az én történetem,és akiknek tovább szeretném adni,hogy tőlük is megtudjunk egy kis titkot:)
Bakarasz


toritextil
Évi műhelye
Remélem elfogadják ők is a meghívást!:) 
...és még pár embernek tovább tudnám adni,mert nagyon kíváncsi lennék rájuk is!Ezt lehet???

4 megjegyzés:

  1. Köszi a meghívást, mutatom majd a kezdeteket, ami nem is volt igazából olyan régen, hacsak nem számítjuk azt, amikor 6-7 évesen a nagymamám lábbal hajtós Singerén alkottam a babaruhákat. :) Kedves a falvédő, látszik, hogy szíved-lelked belevarrtad a kis prücsöknek. :)
    Ági

    VálaszTörlés
  2. Bakarasz szívemből szólt, nagyjából ugyanezt mondanám én is, annyit kicserélve, hogy én Anyukám Neumannján orsóztam lefelé a cérnákat.. :D de tényleg fontos ez a falvédő, nem baj, hogy nem tökéletes, a Lánykádnak tetszik, valahonnan pedig Neked is el kellett indulni :)
    a játékot pedig igyekszem bepréselni vmikor a határidőnaplómba - mert ehhez idő kell, míg előbogarászom valami régit :))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép a falvédőd!!! A színei a formái, hogy hogyan van megvarrva, az szerintem nem rajtad múlott, akkoriban talán még nem is lehetett kapni sűrű cikk-cakkra alkalmas gépet. Vagy legalábbis nem volt ennyire népszerű a technika.
    Engem nem hívott még senki... :( Bár nem is tudnék ilyet mutatni, hisz szakmámból adódóan én ruhákat varrtam. Talán majd rám kerül a sor.

    Köszi, hogy vagy! Tudod miért :o). Puszi!

    VálaszTörlés
  4. Megjöttem! :)
    Ez a falvédő szuper klassz, nekem nagyon tetszik!
    Hú van is egy ötletem, majd elküldöm e-mailben neke! :)
    Hátha van kedved megvarrni nekem! :)
    Örülök, hogy lesed a blogom, ez nagy elismerés nekem! :)
    Köszönöm! :)

    VálaszTörlés